Vad ska du äta till middag? Ja men en smarrig tonfisksallad så klart. Det här receptet är framtaget av bästa Park Konditori – de är experter på att ge simpla rätter en twist som förhöjer smakerna. Mums!


Tonfisksallad 4 port.

Tomatmarinerad tonfisk

• 12 st Plommontomater
• 2 msk Rökt paprikapulver
• 0,5 dl Olivolja
• 0,5 dl Rödvinsvinäger
• 400 g Tonfisk i olivolja
• Salt och svartpeppar

Riv plommontomaterna på grova sidan av rivjärnet, Häng av tomat-rivet i en finmaskig sil, låt hänga i ca 20 min så vätskan hinner rinna bort. Häll av oljan från tonfisken. Blanda vinäger, tonfisk och paprikapulver, vänd ner tonfisken i tomatrivet och tillsätt olivoljan. Krydda med salt och svartpeppar.

Ris

• 4 dl Basmatiris
Skölj riset noga och blötlägg i rikligt med vatten minst 20min. Häll av riset och skölj det
noga. Koka riset i riskokare med lika delar vatten och ris (4dl ris och 4dl vatten)

Krämigt ägg

• 4 ägg
Koka upp vatten, lägg ner äggen försiktigt och låt koka upp, koka äggen i 7minuter och
spola äggen kalla. Skala äggen och riv på rivjärn.

Sallad

• 1 dl Stora gröna oliver utan kärna
• 1 påse babyspenat
• 1 stor silverlök
• 8 st sardeller

Skiva oliverna, skala silverlöken och skiva den i tunna ringar på en mandolin, lägg silverlöken i iskallt vatten och låt stå i 20-30 min. Skölj spenaten och låt rinna av. I en stor skål blanda oliver, silverlök, tomat och tonfisk blandningen och spenaten. Börja med riset i botten på fyra djupa tallrikar. toppa riset med tonfisksalladen, det rivna ägget och avsluta med sardellerna på toppen. Ringla lite olivolja över den färdiga rätten.

Till inköpslistan