Finns det ett bättre sätt att starta helgen på än en lyxig och supergod pannkaksfrukost? Inte vad vi vet. Till dessa saftiga pannkakor rekommenderar vi verkligen att du provar honungssmöret och de honungsrostade pekannötterna – du kommer inte ångra dig. Annars går det såklart hur bra som helst att äta pannkakorna med precis det du är sugen på.

 

Inköpslistan till detta recept hittar du här: Inköpslista


Amerikanska pannkakor

3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk smör
4 ½ dl gräddfil
1 ägg
Smör till stekning

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret. Häll upp gräddfilen i en skål. Vispa i smöret och ägget. Rör ner gräddfilsblandningen i bunken med det torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Låt smeten vila 15 minuter i kylen. Smält smör i en stekpanna och grädda lite av smeten i taget till fina små pannkakor. Grädda gyllenbruna på medelvärme på båda sidorna.

Honungssmör

2 msk flytande honung
75 g smör, mjukt

Vispa ihop honung och smör.

Honungsrostade pekannötter

1 ½ dl pekannötter
2 msk honung

Rosta nötterna i en torr stekpanna, ringla över honungen och vänd runt tills honungen börjar karamelliseras. Vänd upp nötterna på ett bakplåtspapper, och peta isär dem med en gaffel.

Servering

2 dl bär
4 msk flytande honung

Servera pannkakorna varma med honungssmör, pekannötter och bär. Ringla på lite extra flytande honung.

 

Inköpslista