Hej! Nu är det inte långt kvar till påsk. Jag ser verkligen fram emot en lång helg med ledighet. Jag och min familj ska bara vara hemma och njuta av god mat och av att ta det lugnt. Det kan ibland vara en utmaning med tre barn och ett hus som alltid verkar behöva lite kärlek, men vi ska i alla fall försöka!

 

Auberginesill med skärgårdstouch – en magiskt god och helt vegansk sill. När du kokar auberginen får den en konsistens som är förvånansvärt lik sillens. Helt klart ett måste på det veganska påskbordet. Prova gärna också min Veganska ostpaj med tångcaviar och havrefraichetopping.

 

Allt du behöver till detta recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Auberginesill med skärgårdstouch, 1 burk

Ingredienser:

1 aubergine

Ättikslag:

1,5 dl vatten
1 dl Stevia strö eller strösocker
1/2 dl ättiksprit, 12 %
5 kryddpepparkorn
5 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 knivsudd salt

Sås:

1 dl havrefraiche, t ex Oatly´s iMat Fraiche
0,5 dl vegansk majonnäs
2-3 msk röd tångcaviar
1/4 rödlök, fint hackad
1/4 kruka gräslök, fint hackad
1/2 kruka dill, fint hackad
1/2 citron, skalet
3 msk pressad citron
Salt
Vitpeppar

Koka upp en kastrull med vatten. Under tiden skalar och skär du auberginen i sillstora bitar. Koka bitarna i vattnet i 3 min. Häll av i ett durkslag och låt bitarna svalna helt. Värm upp alla ingredienser till ättikslagen i en liten kastrull. När sockret smält, ställ åt sidan och låt allt svalna. Krama ur vätskan ur auberginebitarna och lägg dem i ättikslaget. Låt stå i 15-20 min. Häll av i ett durkslag. Gör såsen genom att blanda ingredienserna till den i en skål. Smaka av med salt och peppar. Pressa försiktigt ut ättikslagen ur auberginebitarna och blanda ned dem i såsen. Häll upp auberginesillen i en glasburk.