Våra fina vänner på Park Konditori delar än en gång med sig av ett toppengott recept – denna gång med höstskördens betor i fokus. Denna går att avnjuta antingen som fullständig rätt eller som tillbehör. Receptet ger tillbehör för 4 eller rätt för 2.

 

Ingredienserna hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Bakade betor med mandlar och manchego.

Bakade betor
• 5 st små gulbetor
• 5 st små rödbetor
• 2 tsk rosmarin
• Salt och svartpeppar
• Olivolja
• 200 g Manchego

Värm ugnen till ca 225°, borsta betorna i ljummet vatten, dela varje beta i 4 delar, krydda betorna med salt, peppar, rosmarin och olivolja. Rosta i ca 40min eller tills mjuka.

Marinerad grönkål
• 1/2 paket grönkål
• 1 citron
• 2 msk grovmalen svartpeppar
• salt
• 1/2 dl Olivolja
• Hackade, mandlar

Riv grönkålen i mindre bitar, riv citronskalet och pressa juicen över, salta och peppra, krama in alltsammans med olivoljan och låt stå och marinera. Avsluta med att vända ner mandlarna.

Röd quinoa
• 3dl röd quinoa
• 1 gul lök
• 1/2 dl olivolja
• 1 tsk Mike’s Ruba Duba

Lägg upp den nykokta quinoan i djupa tallrikar, Blanda de rostade betorna med grönkålen och nötterna. Toppa med lite olivolja, lite rosmarin och en nypa med Ruba Duba.