Vi ska försöka att inte skrämmas allt för mycket, men kan inte lova något. Jag menar, har du någonsin sett några mer skrämmande spökbananer? För att inte tala om minipumporna. Hur har vi knåpat ihop dessa skräckinjagande godbitar då? Det här kan nog vara de enklaste och kortaste recepten som finns i hela världen, men de är lika finurliga och smarriga för det.

 

Alla fyra ingredienser till detta pyssel hittar du här: Inköpslista


Spökbananer

Dessa snyggingar är precis lika enkla att skapa som det ser ut. Du behöver bara två ingredienser: bananer och mörk choklad – smaskens!

Skala och halvera ett par bananer, med raka snitt så att de står stabilt sen. Du kan göra olika storlekar genom att skära närmare toppen på bananen och äta upp mittbiten som blir över. Därefter smälter du chokladen och klickar ut öga, öga och mun.

 


Minipumpor

Urgulliga och ätbara minipumpor – perfekt tilltugg på Halloween-festen eller ett listigt knep att få barnen att äta mer frukt och grönt. Vi vill dock avråda från att ge dessa till barn som går “Bus eller godis” – man vet ju aldrig vilka bus de kan hitta på om de inte får riktigt godis.

Även dessa har bara två ingredienser: småcitrus och sugarsnaps. Du skalar helt enkelt bara citrusarna, skär av toppen på ett gäng sugarsnaps och trycker ner dem i frukterna.

 

 

Till inköpslistan