Hej! På söndag är det första advent! Jag ser verkligen fram emot det, det ska bli så mysigt att få tända det första ljuset och kanske hänga upp lite julstjärnor. Det behövs nu, vilken mörk novembermånad vi har haft! Många bakar till första advent och en av mina absoluta måsten på fikabordet är dessa Christmas Butternut Cups. Superenkla att göra och försvinnande goda! Choklad, kokos och jordnötter med en doft av kardemumma- det kan ju inte bli annat än gott.


Christmas Butternut Cups, 8 – 10 st

Ingredienser:

200 g mörk choklad
1 dl fast jordnötssmör
1 dl kokosflingor
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
½ dl jordnötter till garnering

 

Smält chokladen på låg effekt i en skål i mikron eller i ett vattenbad. Häll hälften av chokladen i 8-10 st små muffinsformar. Ställ in formarna i frysen en stund. Ta ut dem och fyll dem med jordnötssmör, kokosflingor, vaniljsocker och kardemumma som du blandat samman. Häll resten av chokladen i formarna och garnera med hackade jordnötter. Ställ in i frysen i ca 10 min. Ta ut och NJUT! De här kan du förvara i kyl upp till en vecka och i frysen betydligt längre. Ha en fin första adventshelg! /Maggie

Till inköpslistan