Den här desserten är inte bara väldigt god, den passar även många av de som har andra matpreferenser och olika allergier. Så smidigt att laga rätter som de flesta kan njuta av! Detta recept ger dig en söt och frisk cheesecake – en perfekt efterrätt som bringar sommarkänslor året om. Ta dig också an min goda Auberginesill med skärgårdstouch och min Veganska ostpaj med tångcaviar, så har du en fulländad påskmeny. Hoppas det ska smaka och GLAD PÅSK! /Maggie

 

Alla ingredienser till detta mumsiga recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Frozen mango cheesecake, 1 st

Botten:
125 g mjölkfritt margarin
12 digestivekex
1/2 tsk kanel

 

Fyllning:
500 g frusen mango
250 ml kokosgrädde
1 dl havremjölk
1 dl vegansk färskost, t ex Oatly’s Påmackan, naturell
2 tsk strösocker eller annat sötningsmedel
1/2 lime, saften

 

Garnering:
1/2 mango, ätmogen
2 limeskivor
4 st physalis
2-3 jordgubbar
Kokosflingor

 

Smält margarinet i en kastrull och smula ned digestivekexen. Tillsätt kanel och blanda väl. Lägg ett smörpapper i en rund springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut digestiveblandningen i springformen så att den täcker botten helt. Låt mangon tina lite innan du lägger ned den i en mixer. Tillsätt kokosgrädde, havremjölk, färskost, strösocker och limesaft. Mixa samman allt till en tjock smet. Bred ut smeten över digestivebotten. Ställ in cheesecaken i frysen och låt den stå i ca 2 timmar tills den frusit helt. Ta ut cheesecaken och låt den stå en stund i rumstemperatur innan du ska servera den. Garnera med skivad mango, limeskivor, physalis och jordgubbar. Strö över lite riven kokos.