Det är ju ingen hemlighet att alla vi på Fodi älskar mat. Och då menar vi verkligen älskar. En måltid som ligger oss lite extra varmt om hjärtat är frukosten. Här på Fodi äter alla frukost tillsammans varje dag och laddar upp med smörgåsar, fil och flingor, kaffe, juice och mängder av andra goda grejer – sedan kickar vi igång dagen med mätta magar och massor av energi.

 

Här hittar du receptet på vår alldeles egna – supergoda – granola. Den är faktiskt så pass god att du, varje gång vid läggdags, kommer längta till nästkommande morgon bara för att få avnjuta en skål granola med en rykande kopp intill. Ja, nu har vi verkligen höjt det här receptet till skyarna, men det kan inte hjälpas. Vi tycker ju på riktigt att det är en riktig kanon-granola! Prova själv vetja och se om du håller med oss.

 

Allt du behöver för detta recept finner du i Fodi-butiken här: Inköpslista

 


Granola, 7 dl

3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1 dl hasselnötter
1 dl torkade bär
1 dl kokoschips

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda havregryn och solrosfrön i en stor skål. Rör ihop oljan och honungen i en liten skål. Häll blandningen över grynen och rör om. Strö ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 12-15 minuter. Rör runt i blandningen efter halva tiden i ugnen. Håll koll sista minuterna, granolan ska vara gyllenbrun när den är färdig. Vänd i hasselnötterna, torkade bär och kokoschips.

Servera med en skål yoghurt, fil, kvarg eller det du gillar allra bäst.

Till inköpslistan