Pumpa är ju något som är väldigt förknippat med Halloween och Allhelgona, så har kommer ytterligare ett recept som har pumpa som stjärningrediensen. Hoppas ni nu får njuta av helgen! /Maggie


Krämig pumpasoppa med salvia, 4 port

1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
500 g butternutpumpa, skalad och urkärnad
2 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl havregrädde
1 tsk salvia
salt, peppar

Topping

50 g vegansk ost
2 msk pumpakärnor
4 msk kryddgrönt, t ex persilja och krasse.

Skiva purjolöken och hacka vitlöken. Skär pumpan i tärningar. Fräs lök, pumpa och salvia i oljan i en kastrull i ca 5 min. Lägg i buljongtärningen och häll i vattnet. Låt allt småkoka under lock. Känn efter att pumpan är klar, då tar du av allt från värmen. Mixa soppan slät. Tillsätt havregrädden och värm upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med vegansk ost, pumpakärnor och kryddgrönt.

Till inköpslistan