HEJ!

Hoppas ni haft en riktigt härlig jul och fått njuta av god mat och att umgås med nära och kära. Jag har haft en lugn och skön jul. Mycket god mat har det blivit och som alltid efter jul så blir man sugen på att laga något HELT annat för att bryta av. Den här veckan kommer ett recept på en soppa med asiatisk touch. Eller vad sägs om Morotssoppa med ingefära, kokosmjölk, chili och koriander? Passar lika bra till stora som små magar, men anpassa chilin efter de som ska äta soppan så den inte blir för stark.


Morotsoppa med kokosmjölk, 4 port.

2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
500 g skalade och skivade morötter
2 msk riven ingefära
1 krm chiliflakes (Ta paprikapulver istället om du inte vill ha det så starkt).
1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 näve färsk koriander, hackad
ev kokosflakes till garnering

Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, ingefära och chiliflakes tills de får lite färg. Häll i kokosmjölken i grytan. Tillsätt buljongtärningarna och vatten. Låt sjuda under lock i cirka 15-20 minuter eller tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät och tillsätt limejuice, salt och svartpeppar. Späd ev med vatten om soppan känns för tjock. Strö över koriander och ev kokosflakes.

Till inköpslistan