De här kokosbollarna är toppen att ha i kylen om man blir sugen på något gott eller vill få lite snabb energi. De är helt veganska och raw och innehåller inget raffinerat socker, men de smakar precis som vanliga kokosbollar. Låter nästan för bra för att vara sant, eller hur? Gör gärna en dubbel sats, de har en förmåga att försvinna snabbt…

 

Kokosbollarna har fått en nyttigare twist genom att jag har tagit bort det vita sockret och ersatt det med torkade dadlar. Smöret är ersatt av det nyttigare fettet från kokosoljan.

Inköpslistan till detta recept hittar du här: Inköpslista


Raw kokosbollar, 8-10 st

Ingredienser:

8 dadlar, urkärnade
2 dl havregryn
3 msk kakao
3 msk kokosolja
1/2 tsk salt
2 msk kallt kaffe
Riven kokos

 

Blanda allt för hand eller mixa med en stavmixer. Rulla bollar och vänd dem i kokosflingorna. Ställ in i kylen en stund.

 

Inköpslista