Merguez med socca, gurkraita, Haba Haba picklad silverlök och fänkålsallad – kan du tänka dig? Våra kompisar på Park Konditori har tagit fram detta goda recept och vill så gärna dela det med dig. Tips! Gör gärna den picklade silverlöken dagen innan och låt den stå över natten.

 

Allt du behöver för detta recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Recept för 4 port.

Merguez
• 8 st färska merguez korvar

Grilla eller stek korven på hög värme så den får fin färg och blir krispig.

Gurkraita
• 1 gurka
• 1 vitlöksklyfta, riven
•  3 dl tjock yoghurt, grekisk eller turkisk
• 1-2 msk spiskummin
• 0,5 dl olivolja
• 1 kruka Mynta
• Salt och svartpeppar

Skala gurkan och ta ut kärnhuset, tärna gurkan i 2×2 cm stora bitar. Blanda yoghurt, riven vitlök, hackad mynta, spiskummin, olivolja, salt och peppar. Salta gurkan och låt den rinna av i ca 10 min. Blanda gurkan med yoghurten.

Socca
• 5 dl Kikärtsmjöl
• 5 dl Vatten
• 0,5 dl Olivolja
• 1 tsk salt

Blanda samtliga ingredienser, låt smeten stå i ca 45min. Baka av smeten i en ungsform 175 C° i ca 20-25 minuter.

 

Fänkålsallad
• 1 st fänkål
• 1 citron, juice och skal
• 10 blad mynta
• Olivolja

Hyvla fänkålen riktigt tunt, använd en vass mandolin. Blanda citronen, mynta och olivolja.

Haba Haba picklad silverlök
• 1 stor silverlök
• 0,5 dl ättika
• 1 dl vatten
• 1 dl socker
• 3 msk Haba Haba (eller mer om man vill ha löken riktigt het)

Koka upp vatten, ättika och socker. Låt lagen svalna och tillsätt Haba Haba. Skiva silverlöken tunt på mandolin. Slå den kalla lagen över löken och låt dra minst 1 timme, gärna över natten.

Till inköpslistan