Hej! Jag bjuder på ett busenkelt recept på en smakrik, vegansk soppa där nudlar, broccoli och pak choy är stjärningredienserna. Fräs lite chili tillsammans med vitlöken för att få extra sting om du vill. Smaklig måltid!

 


Nudelsoppa, 2 port.

100 g risnudlar
1 broccolistånd
1 pak choy
150 g tofu
2 msk olja
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 msk sesamolja
1/2 dl japansk soja
3 dl vatten
1 dl Hoisinsås
1 bit ingefära
1/2 lime
ev salt
1 näve koriander, hackad
1 dl cashewnötter

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skär broccolin i buketter. Dela pak choyen genom att bryta av bladen ett och ett. Tärna tofun. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Fräs vitlöken lite lätt. Häll i sesamolja, soja, vatten och Hoisinsås. Riv ned ingefäran och pressa ned limesaften. Låt allt få ett uppkok. Lägg ned broccoli och pak choy-bladen och låt allt koka en kort stund på svag värme tills grönsakerna mjuknat något. Överkoka inte broccolin. Lägg i tofun. Lägg nudlarna i två skålar och häll över soppan och grönsakerna. Garnera med koriander och cashewnötter.

Till inköpslistan