Overnigth oats med len havremjölk, sötsyrliga bär och knaprig mandel – perfekt som frukost vid köksbordet eller mellanmål ute i naturen. Ett fiffigt recept där man förbereder det mesta dagen innan, helst i en förslutningsbar glasburk som är busenkel att ta med sig. Både nyttigt och sådär dra-mig-baklänges-gott, vilket vi på Fodi älskar.

Inköpslistan till detta mumsiga recept hittar du här: Inköpslista


Vår godaste overnight oats, 1 port.

Overnigth oats

1 dl havregryn
2 msk solroskärnor
1 ½ dl havremjölk

Blanda alla ingredienserna i en glasburk eller i en skål och ställ in i kylen över natten.

Tillbehör

½ frukt (päron, banan, mango eller vilken frukt som helst)
50 g färska bär
½ msk gojibär
2 msk mandel
½ msk flytande honung

Tärna frukten och hacka mandeln grovt. Strö över fruktbitarna, gojibären och de färska bären på gröten. Ringla över honungen.

 

Inköpslista