Dessa smaker – wow! Detta recept har våra vänner på Park Konditori skapat och vi lovar att du kommer älska det. Rostad fänkål, tomater, parmesancreme, korv och saffransris – what’s not to like? Dessutom blir tallriken väldigt vacker. Receptet ger 4 portioner och är en perfekt middag att bjuda sina nära och kära på.

 

De goda ingredienserna hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Rostad fänkål
• 4 st fänkål
• 2 vitlöksklyftor
• 2 kvistar timjan
• 1 citron (zest från)
• Salt och svartpeppar
• Olivolja

Värm ugnen till ca 275°C. Dela fänkålen i kvartar, krossa vitlöksklyftorna och krydda fänkålen med salt, peppar, olivolja, timjan och krossad vitlök. Rosta i ugn ca 20-25 minuter tills fänkålen får fin färg och är helt mjuk. Avsluta med att riva citronskalet över.

Parmesancreme
• 1 dl riven parmesan
• 1/2 kruka med plockad timjan
• Svartpeppar
• 2 dl majonnäs

Blanda samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Saffransris och korv
• 600 g valfri korv, gärna färskkorv eller kryddkorv
• 2 dl basmatiris
• 1 pkt saffran
• 1/2 dl olivolja
• Salt
• Svartpeppar

Tillaga korven. Har du valt kryddkorv gör du bäst i att steka den i lite matfett i en stekpanna. Färskkorv tillagas enklast (och godast) i ugn på 225°C i ca 20 min tills korvens innertemperatur är ca 67°C. Låt svalna och skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Koka riset, använd lika delar ris som vatten. Mixa saffran, olivolja och svartpeppar, blanda med riset.

Rostade tomater
• 6 st plommontomater
• Salt
• Timjan
• 2st Vitlöks klyftor
• Olivolja

Dela tomaterna på mitten och krydda dom, krossa vitlöksklyftorna och hacka timjanen grovt. Blanda vitlök, tomater, generöst med olivolja och timjan. Rosta i ugn 200°C i ca 12-15 minuter. Spara vätskan som samlas i formen och sila den. Låt tomaterna svalna, skär tomaterna grovt och blanda med det silade spadet.

Lägg upp riset, korven och fänkålen i djupa tallrikar. Toppa med rikligt med rostade tomater och servera parmesan creme vid sidan av.

Till inköpslistan