Våra vänner på Park Konditori är riktiga hejare på god mat med säsongsenliga råvaror. Detta recept är busenkelt, nyttigt och hållbart då sensommarens svenska morötter är stjärningrediensen. Tips! Gör den picklade chilin dagen innan för bästa resultat.

 

Ingredienserna till detta recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Kryddstekta morötter, 4 port

Med avocado, matvete, chili och svartpeppar-yoghurt.

Kryddstekta morötter
• 1 kg Morötter
• 2/3 dl Mike’s Ruba Duba
• Salt
• Olivolja

Skölj och skrubba morötterna noga, dela på längden och krydda med olivolja, salt och Ruba Duba. Rosta i ugn på 250 grader i ca 15 minuter.

Matvete
• 2 dl Svenskt matvete.
• 6 dl vatten
• 1 tsk salt
• 1 lagerblad
• 1 msk Mike’s Ruba Duba

Koka upp vattnet och tillsätt samtliga ingredienser, sänk värmen något och låt sjuda tills matvetet är helt mjukt, häll av vattnet och vänd upp med 1 msk olivolja.

Picklad chili
• 5 st chili, tunt skivade
• 1 dl rödvinsvinäger
• 2 dl socker
• 2 dl vatten
• 1 msk senapsfrön
• 1 tsk svartpepparkorn

Koka upp samtliga ingredienser utom chilin, låt lagen svalna något och lägg i chilin. Se till att all chili täcks av lagen och låt stå minst 2 timmar, gärna över natten i kylskåp.

Svartpeppar-yoghurt
• 2 dl turkisk yoghurt
• 1 msk grovmalen svartpeppar
• 1 msk honung
• 1 msk olivolja
• Salt

Blanda samtliga ingredienser till yoghurten och smaka av med salt och ev mer svartpeppar. Servera på ett stort fat med matvete i botten, morötterna ovanpå, toppat med avocado i stora bitar. Klicka ut ordentligt med yoghurt över och toppa med den picklade chilin och gärna saltrostade pumpakärnor.

Till inköpslistan