Hej! Sugen på något dundergott, veganskt och lättlagat? Varsågod! Den perfekta kombinationen av krämigt, krispigt, sött och syrligt paketerad i mjukt och tunt bröd. Här kommer receptet.


Sötpotatiswraps, 2 port

1,5 dl belugalinser, kokta
2 sötpotatisar, skalade
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 dl majs
4 stora tortillabröd
4 nävar salladsblad
picklad eller vanlig rödlök, skivad

Sås:
1 dl vegansk majonnäs
1-2 tsk Srirachasås
1 liten vitlöksklyfta, pressad
en nypa socker
salt

Topping:
Hampafrön

Börja med att koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisarna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt. Ringla över oljan. Baka potatisen i ugnen i ca 15- 20 min. Känn efter med en gaffel att de är klara innan du tar ut dem. Salta och peppra. Stek majsen i lite olja tills den fått fin färg. Fyll tortillabröden med belugalinser, sötpotatis, majs, sallad och picklad rödlök. Gör en sås genom att blanda alla ingredienser till den i en liten skål. Häll såsen i wrapsen. Strö över hampafrön. Till sist vik ihop wrapsen.

Till inköpslistan