En lyxig, god, lättlagad och nyttig frukost – what’s not to like? Vår surdegsmacka med avokado och pocherat ägg är perfekt att kicka igång dagen med. Servera med en rykande kopp kaffe, iskall apelsinjuice eller en kopp med ditt favoritte. Enjoy!

 

Allt du behöver till detta recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Macka med avokado och pocherat ägg, 1 port

Pocherat ägg

1 ägg
6 dl vatten
2 tsk ättika
1 tsk salt

Knäck ägget i en kaffekopp. Koka upp och sjud vattnet med ättika och flingsalt. Vänd försiktigt i ägget och låt det sjuda i ca 3 minuter. Lyft upp ägget med en hålslev och lägg det i ett iskallt vattenbad. Lyft upp ägget och lägg det på en assiett.

Avocadomacka

1 skiva surdegsbröd
1 avokado
Salladsblad, t.ex. machésallad
Flingsalt
Chiliflakes
1 dl groddar eller ärtskott
Smör till stekning

Stek brödet gyllenbrunt på båda sidorna i smör. Lägg brödet på en tallrik, lägg sallad på brödet. Skala och skär avokadon i tunna skivor. Lägg avokadoskivorna på brödet, lägg på ägget, strö över flingsalt och chiliflakes. Toppa med groddar.