Som alla högtider så handlar ju även påsken väldigt mycket om mat. Det handlar också mycket om att träffa familj och goda vänner. Att samlas kring en härlig, färgsprakande påskbuffé, det är det inte mycket som slår! Denna ostpaj är en personlig favorit och kommer garanterat göra succé på påskbordet. Som efterrätt vill jag verkligen rekommendera min Frozen mango cheesecake – en riktigt frisk och god dessert.

 

Ingredienserna till detta recept hittar du i Fodi-butiken här: Inköpslista


Vegansk ostpaj med tångcaviar och havrefraichetopping, 1 paj

Pajskal:

125 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl (alt 2 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl)
4 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

 

Stanning:

250 g silkestofu, naturell
1,5 dl havregrädde
1 msk vetemjöl
2 dl vegansk ost, riven
1/2 tsk salt
Vitpeppar

 

Topping:

8 msk havrefraiche
16 tsk röd tångcaviar
1/4 röd lök, hackad
4 msk gräslök, hackad
Dillkvistar

 

Gör degen till pajskalet genom att nypa ihop margarinet och mjölet till en deg. Tillsätt vattnet under tiden. Tryck ut den färdiga degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt degen vila i kylen en stund. Mixa samman tofu, havregrädde och vetemjöl med en mixer. Tillsätt ost och smaka av med salt och peppar. Ta ut pajskalet ur kylen och häll i stanningen i skalet. Grädda pajen i ca 40 min i 200 grader. Ta ut pajen när den fått fin färg. Låt pajen svalna nästan helt innan du klickar på havrefraiche och caviar. Strö över lök och garnera med dill.