Ja, även vi på Fodi älskar tacos och såklart framförallt på helgen. Vårt favoritrecept på vegetarisk tacos görs på saftig qournfärs, krämig guacamole och massor av tillbehör i olika former och regnbågens alla färger. Den som har tid och lust får gärna prova baka egna tortillabröd. Annars går det precis lika bra att köpa färdiga, tycker vi.

 

Inköpslistan till detta mumsiga recept hittar du här: Inköpslista


Vegetarisk tacos, 4 port

Tortillabröd, 20 stycken

1,4 l vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
60 g smör
6 dl vatten, hett

Blanda de torra ingredienserna i en degblandare. Skär smöret i tärningar och blanda ner. Häll på vattnet och arbeta degen smidig. Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter. Dela upp degen i 20 bitar. Forma till runda bullar och kavla ut tunt. Grädda tortillasbröden i en torr stekpanna på båda sidorna tills det fått färg. Låt bröden svalna på ett galler under en bakduk.

Quornfärs

1 pkt (300 g) quornfärs
2 tsk tacokrydda
Smör till stekning

Stek färsen i smör och krydda med tacokrydda.

Guacamole

2 avokado
½ tomat
2 msk gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk grovt hackad koriander

Dela avokadon på mitten. Gröp ur avokadon och lägg i en skål, mosa avokadon med en gaffel. Skär tomaten i tärningar, hacka gul lök och vitlök fint. Blanda ihop allt. Lägg upp i en skål. Garnera med grovt hackad koriander.

Tillbehör

2 dl majs
2 dl salsa
1 röd paprika, tärnade
1 grön paprika, tärnade
2 tomater, tärnade
3 dl gräddfil
2 dl jalapenos
150 g riven ost
70 g sallad

Lägg upp alla tillbehör i skålar.

 

Inköpslista