Tillsalu - Fodi
Nu kan du äga
din lokala matbutik online.

Japp, du läste rätt! Eftersom vårt första år i Bromma har gått ungefär som ett trimmat ånglok (wow!) kommer vi nu att öppna i fler områden. Till att börja med tänkte vi ta oss an Danderyds kurrande magar. Men att vi är lokala kommer aldrig ändras. Tvärtom kommer hyperlokalt alltid vara vårt hjärta.

För våra kunder innebär det hyperlokala fria, snabba och mer miljövänliga leveranser, bättre kundservice samt ett skräddarsytt sortiment med lokala producenter och personliga favoriter. För Fodi innebär det att alla våra kunder bor nära varandra så vi kan effektivisera vår logistik. Och just det är själva nyckeln till lönsamhet. Win-win!

Ihop med plattformen Pepins sätter vi nu igång vår crowdfunding-kampanj. Och du som är kund hos Fodi får självklart lite extra delägarförmåner. Hur låter det?

BLI DELÄGARE
Crowdfunding, vad är det för konstigt ord?

I kort innebär det helt enkelt att man gör en finansieringsrunda med hjälp av små belopp från ett stort antal människor. Du kan investera med belopp från 500 kr. Ihop med crowdfunding-experterna Pepins låter vi våra kunder, och vem som helst egentligen, bli delägare i Fodi. Om du läser vidare här nedanför så reder vi ut lite fler frågetecken.

Har ni några fler märkliga ord på lager?

Det har vi absolut. Som “startup” och “scaleup” exempelvis. Fodi är ingen startup, utan det senare. Vilket betyder att vi har varit igång i snart ett år, är redan en fungerande verksamhet, och kommit igenom den tuffa första perioden. Nu behöver vi bara en investering för att komma till nästa nivå.

Behöver jag vara en börshaj för att kunna vara med?

Tvärtom. Under kampanjperioden kan man investera allt från 500 kr och uppåt. Det är dessutom superlätt att köpa aktierna. Lika lätt som att beställa en falukorv online, eller swisha en kompis. Tillbaka till din fråga om börshajen. Tänk dig snarare en börs för bolag som inte är börsnoterade.

Så ni menar att detta är en toppengrej?

Yes! Det fina i kråksången är att ju trognare kund du är, desto bättre blir din investering. Hänger du med? Ju mer du handlar hos Fodi, ju fler grannar du tipsar, ju fler kunder Fodi får, desto bättre går det helt enkelt för dina aktier. Det är vad vi kallar en riktig win-win.

Varför just jag?

Som du kanske redan misstänkt är det ingen tillfällighet att du som handlar på Fodi också får ta del av detta erbjudandet. Vi är nämligen inte bara ute efter själva investeringen, utan tror på den enormt positiva kraften i att låta våra kunder äga sin egen matbutik.

När kommer ni till Nacka? Eller Örgryte? Eller Haparanda?

Just idag vet vi inte exakt om vi ska vara ärliga. Men vår plan är att finnas på flera olika ställen och vara lika lokala på samtliga. Vi kommer aldrig att bli hela Sveriges lokala matbutik online, men kommer gärna dit ni tycker att Fodi behövs.

Hyperlokalt och Haparanda och miljön, hur går det ihop?

Hyperlokalt innebär att vi alltid har lokala lager. Vi kommer alltså aldrig transportera mat från Stockholm till en annan ort. Våra Bromma-bilar kör faktiskt inte ens till andra sidan stan, utan endast inom norrort. De är inte så världsvana av sig.

Så Fodi är till salu? 

Hela företaget är förstås inte till försäljning. Men du kan investera och bli delägare i det.

Ok, jag är såld. När kan jag skriva på?

Emissionen öppnar 13 november och stänger 18 december.

Eller förresten, kan ni berätta lite mer först?

Självklart. Gå in på Pepins för att nörda ner dig ordentligt i detaljerna. Tryck här för att komma till Pepins.

Investera
För våra kunder som vill investera i Fodi finns olika nivåer med tillhörande supergrejer:
500 kr - 1.499 kr
På den här nivån får du en delägar-badge inne i butiken.
1.500 kr - 4.999 kr
Här får du unika rabatter och erbjudanden.
5.000 kr - 50.000 kr
Är du bland de 100 första är du garanterad leverans-slottar. Garanterade leveransslottar betyder att du kan välja vilken slot du vill, även om den egentligen skulle råka vara full. Du är så viktig för oss att vi helt enkelt löser det i alla fall.
Storspendaren
Den som investerar mest av alla våra kunder får gratis mat till ett värde av 25.000. Den du!
BLI DELÄGARE

Följ oss

Följ oss på sociala medier för att ta del av aktuell information eller för att aldrig missa ett erbjudande!